O nama

Škola „Mali tigar“ nastala je 2011. godine sa idejom da se Tai Či Čuan i Ćigong približe ljudima kroz program vežbanja prilagođen našem podneblju i mentalitetu.  Tai Či Čuan i Ćigong su najkompletniji i najkompleksniji vid rekreacije. Oni su idealni skup fitnesa, vežbi snage, sporta, meditacije, relaksacije kao i preventivni i regenerativni zdravstveni sistem vežbanja.

 

sertifikat-konfucije-institut

Instruktorka Tatjana Vukmirović se prvi put susrela sa Tai Či Čuanom krajem devedesetih godina prošlog veka. Usavršavajući snagu unutrašnjeg pokreta i lepotu kretanja drevne borilačke veštine, odlučila je da svoja umeća podeli i prenese drugima. Tai či čuan i Qigong je usavršavala i učila od brojnih eminentnih majstora ovih veština.

Šibaši Tai Či Ćigong (Shibashi Tai Chi Qigong) ili Ći gong osamnaest pokreta, jedan je od najpopularnijih i najrasprostranjenijih formi Ćigong vežbi u svetu. Tatjana je usavršila Šibaši Ćigong sa učiteljem Ving Čengom (Sifu Wing Cheung) i stekla međunarodno priznate sertifikate Tai Či Ćigong Feng Šui Instituta (Tai Chi Qigong Feng Shui Institute)

Uz majstora Andreasa Hajdena (Andreas Heyden, Cologne, Nemačka) produbila je svoja znanja Forme 103 pokreta Yang porodičnog stila, Qi Gong vežbe meditacije u stojećem stavu,

 

Yi Kung vežbe za um i 24 vežbe za zdravlje, kao i na seminarima koje je vodila Hao Cui, predavač Tai či čuana na Univerzitetu za medije i komunikaciju u Pekingu.

Želja za što dubljim i kompletijim upoznavanjem principa kretanja unutrašnje energije i njenom primenom kroz pokret dovela je do saradnje sa majstorom borilačkih veština, višetrukim šampionom Sande, Wu Shu-a i boksa, gospodinom Xie Yongguang. Profesor Univerziteta Handan, Xie Yongguang autor je brojnih knjiga o Yiquanu, veštini aktiviranja i uvećanja unutrašnje energije.

Tatjana posebnu pažnju posvećuje kreiranju i vođenju namenskih vežbi za potrebe rekreacije i relaksacije zaposlenih u poslovnim oganizacijama. Ovakav vid vežbanja u okviru radnog vremena sve je zastupljeniji kod nas, po ugledu na praksu visoko razvijenih zemalja. Holističko rekreativne vežbe Tai Či Čuana i Ćigonga vodila je za firme Telenor i Merck.

Tatjana Vukmirović poseduje državnu licencu za vođenje treninga i sportsko zvanje operativnog trenera.

 sertifikat-qi-gong-institut

 

“Instruktorka Tai či čuana sam postala jer želim da podelim sa drugima dobrobiti koje donosi vežbanje Qi Gonga, vežbi za zdravlje i Forma. Želim da pomognem ljudima da nađu saglasje uma i tela kroz sistem vežbi u kojima nema vela tajne, misticizma i magle. Kad ovladamo osnovnim principima kretanja Tai či čuana um postaje bistar, misli jasne a telo zdravo.“

Tatjana Vukmirović

 

Treninzi Tai Či Čuana i Ćigonga se održavaju na Vračaru u  Miss Fitness klubu, Hadži Prodanova br. 24

Na treninzima negujemo individualni pristup svakom polazniku. Treninzi su organizovani u malim grupama. Vežbanje je prilagođeno potrebama svakog polaznika.

Sa nama možete vežbati Formu 24, kratku Formu 8 pokreta, Qi Gong vežbe za zdravlje, Shibashi Tai Chi Qigong vežbe I i II nivoTai či meditaciju, Formu 103 Yang porodičnog stila. Svaki trening sadrži vežbe zagrevanja na početku i vežbe relaksacije na kraju.