Asus Taichi notebook-tablet i Tai chi u Beogradu i Srbiji

Drevni principi jina i janga (taičija) oduvek su se ogledali u težnji ka idealnom.

Kroz vežbanje drevne borilačke veštine tai či čuana težimo postizanju idealnih pozicija, maksimalnoj otvorenosti energetskih puteva i savršenim položajima tela. Asus tim takođe teži idealnom prožimanju do sad poznatih tehnologija prenosivih računara. Novi Asus Taichi nudi neverovatan spoj tableta i notebooka, harmoniju tehnologije i estetike i niz novih mogućnosti koji taj spoj nudi.

Tai či kao veština vladanja sopstvenim telom stara je vekovima. Principi dualizma (jina i janga) su osnov mnogim svetskim religijama i filozofijama. Vanvremenska aktuelnost traganja za savršenim balansom ogleda se i u putevima razvitka modernih tehnologija. Savremeni tokovi razvitka visoke tehnologije mogu nas navesti da zaboravimo koliko nam je naše fizičko telo potrebno. Kad nam već omogućavaju da dođemo do mnoštva informacija, isplaniramo rad i daljiski pokrećemo mašine lako je skliznuti u uverenje da nam fizički pokret više i nije toliko važan. Asusov tim samom idejom i imenom za novi notebook-tablet na prefinjen način vraća našu pažnju ka principima koji su, možemo slobodno reći, stari koliko i ljudska svest.

Naš savet je da se smelo uputite u budućnost naoružani “gadget”-ima najnovije tehnologije, koračajući  krepim korakom zdravog i jakog tela.

Asus Taichi notebook – tablet