Prolećna sezona treninga

Prolećna sezona treninga

Od sredine februara škola Mali tigar počinje prolećnu sezonu treninga. Iako zima kalendarski još traje, od 19. februara počinje novi ciklus treninga, u susret proleću, kroz vežbe usmerene ka energizaciji tela, pokretanju životne energije – čija i otvaranju uma. Treninzi se održavaju u Miss Fitness klubu, ulica Hadži Prodanova 24, utorkom i četvrtkom od 19.50h do 21h. Upis je otvoren za nove polaznike! Sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na 069 244 3668.

Sistem vežbi koji čine Tai Či Čuan forma i Qigong vežbe pokreće metabolizam, jača imuni sistem, doprinosi pokretljivosti zglobova i mišića. Svaka od pozicija forme ili vežbi Qigonga  utiče i na smirenje uma, poboljšava koncentraciju, sabranost i prisutnost u svakodnevnom životu što značajno smanjuje stres kome su svi izloženi u modernim uslovima života.

Tai Či Čuan forma je skup povezanih pozicija koji u neprekidnom skladnom izvođenju dovode do jačanja svih mišića, opuštanja napetosti u zglobovima i kičmi te doprinose pravilnom držanju tela. Ovaj vid rekreacije blagotvorno utiče na hronične probleme sa zglobovima. Ujedno kroz pravilnu poziciju utiče i na nesmetan rad svih organa te poboljšava metabolizam i reguliše krvni pritisak. Tai Či Čuan forma nenametljivo ali neprestano trenira i um, kroz ispravno držanje tela i pokretanje i otvaranje energetskih puteva u telu omogućava miran tok misaonih i emotivnih procesa.

Qigong vežbe su deo iste “porodice” drevne kineske mudrosti i znanja pretočenog u pokret. Sistemi Qigong vežbi na isti način utiču na opšte zdravstveno stanje kao i Tai Či Čuan forma ali su one jednostavnije za usvajanje jer se sastoje od različitih pojedinačnih vežbi. U sistemu Qigonga vežbe su planski poređane tako da postepeno i kompletno pokrenu procese opuštanja i jačanja tela.

Tokom februara i marta meseca treninzi u školi Mali tigar biće posvećeni Tai Či Čuan formi 24 pokreta i Šibaši Tai Či Ćigong vežbama.

Dobrodošli!