Tai Chi Chuan i Qigong u oktobru

Tai Chi Chuan i Qigong u oktobru

Škola Mali tigar poziva sve zainteresovane da nam se pridruže, vežbaju sa nama i osete sve dobrobiti koje donosi  trening Tai Či Čuana i Ćigonga. Škola Mali tigar nudi besplatan promotivni trening, gde se možete upoznati sa načinom i metodama vežbanja. Za sve informacije možete pozvati na kontakt telefon 069 244 3668 ili nam se obratiti putem forme “Pišite nam”.

Tokom oktobra meseca na treninzima će se vežbati Tai Či Čuan forma 24 pokreta i Forma 103 pokreta tradicionalnog porodičnog Jang stila. Kao što je i uobičajeno svaki trening započinje Taoističkim vežbama zdravlja i vežbama Namatanja svile kroz koje se telo zagreva i priprema za trening. Nakon početnog zagrevanja slede Ćigong vežbe. Šibaši Tai Či Ćigong vežbe kroz svoja dva seta od po osamnaest vežbi su savršen način da aktivirate i pokrenete enrgiju celog tela. Kroz ove vežbe telo će se opustiti, zglobovi pokrenuti, cirkulacija poboljšati a um će se odmoriti od svakodnevnih stresova. Cetralni deo treninga biće posvećen izučavanju i usvajanju pokreta Tai Či Čuan forme uz individualan pristup svakom polazniku. Bez obzira na nivo znanja i veštine, svaki polaznik napreduje svojim tempom na svakom treningu stičući nova znanja i iskustva. Završetak treninga uvek je povećen vežbama opuštanja i aktiviranja “či”-ja (životne energije) koja se pokrenula tokom treninga.

Oktobar je prvi pravi jesenji mesec u godini. Topli letnji meseci su za nama i možemo osetiti dobrobiti koje smo učinili za naše telo boravkom na suncu i u prirodi. Sa prvim hladnijim danima povlačimo se u domove, aktivnosti fizičkog kretanja se smanjuju a telo polako troši rezerve stečenog imuniteta. Tada je pravo vreme da se pokrenemo. Kroz pravilno i usmereno vežbanje možemo održati dobro zdravlje i kondiciju te na taj način premostiti period do ponovnog izlaska u prirodu. Tokom jeseni i zime Tai Či Čuan vežbe kao i Ćigong nam mogu na pravi način pomoći da ostanemo u optimalnom stanju dobrog zdravlja. Ako se posvetimo redovnom vežbanju, naše telo će ostati zdravo i pokretljivo a um smiren i staložen. Kroz sistem drevnih kineskih vežbi prilagođenih ovdašnjem prostoru, temperamentu ljudi i životnim navikama možemo produžiti i nastaviti život u zdravlju i dobrom raspoloženju.

 

Dobrodošli u školu Mali tigar!

Živite zdravo i vežbajte Tai Či!