Novembar 2017. u školi Mali Tigar

Novembar 2017. u školi Mali Tigar

Pozivamo vas da se priključite treninzima Tai Či Čuana i Ćigonga u školi Mali tigar. Upis za nove članove je stalno otvoren. Na treninzima negujemo individualan pristup svakom polazniku. Svaki čovek je poseban i jedinstven. Samim tim i prilikom vežbanja Tai Či Čuana i Ćigonga, čovek napreduje i usvaja znanja i veštine svojim, jedinstvenim tempom. Iskustvo u podučavanju, instruktorku Tatjanu Perković  navelo je na ovakav pristup na treninzima.  Takva praksa pokazala je najbolje rezultate jer na svakom treningu svaki polaznik napreduje i usvaja uvek nove informacije u skladu sa svojom prirodom i temperamentom. Informacije i prijave na tel. 069 244 3668 ili putem forme “pišite nam”.

Tokom novembra meseca, na treninzima će se vežbati Šibaši Tai Či Ćigong vežbe i Tai Či Čuan Forma 24 pokreta.

Šibaši Tai Či Ćigong vežbe su tako koncipirane da aktiviraju kompletan organizam. One opuštaju i jačaju telo kroz vežbe namenjene otapanju zglobova. Um čiste od viška opterećujućih misli, čineći ga odmornijim i spremnijim za savladavanje stresova. Šibaši Ćigong se sastoji od tri seta od po osamnaest vežbi. Prvi set je fokusiran na oslobađanje gornjeg dala tela, rameni pojas i ruke. Drugi set jača donji deo tela, noge i abdomen, dok je treći set osmišljen da otvara energetske kapije organizma objedinjujući efekte prva dva seta Šibaši Tai Či Ćigong vežbi.

Opuštanje, jačanje i čišćenje tela i uma glavni su ciljevi na kojima se bazira veština Tai Či Čuana. Kroz pravilno izvođenje Forme 24 pokreta, dobrobiti ove drevne kineske borilačke veštine se mogu osetiti za par desetina minuta. Usvajanje pokreta je postupno i poboljšanje opšteg stanja organizma se može osetiti i kroz vežbanje pojedinih delova. Nije neophodno poznavati celu formu da bi se osetio blagotvorni efekat Tai Či Čuan forme.

Dobrodošli u školu Mali tigar!