Jesenji popust u školi Mali tigar

Upoznajte se sa vežbama Šibaši Tai Či Ćigonga, nivo II sa prvim sertifikovanim instruktorom u Srbiji!

U toku novembra meseca škola Mali tigar organizuje jednomesečni trening – seminar gde ćete imati priliku da se upoznate sa vežbama drugog nivoa Šibaši Tai Či Ćigonga kao i kratkom Formom 8 pokreta Yang stila. Zainteresovani polaznici biće u prilici da ostvare popust od 30% redovne cene treninga! Broj mesta je ograničen te vas pozivamo da rezervišete vaše mesto u grupi putem kontakt forme na sajtu “pišite nam” ili pozivom na broj koji možete videti na stranici “kontakt”.

uhvati pticu

Forma 8 pokreta sastoji se od izabranih pokreta iz Forme 24, najpoznatije forme Tai Či Čuana. Pozicije ove forme brižljivo su odabrane da omoguće ljudima koji se prvi put susreću sa ovom drevnom kineskom veštinom da steknu osnovna znanja o Tai Či kretanju. Savladavanjem ovih, osnovnih pokreta stvara se osnova za brže i jednostavnije savladavanje drugih, zahtevnih formi Tai Či Čuana. Iskusnijim vežbačima Forma 8 može biti idealno zagrevanje uma i tela ili način da se prođe forma za kratko vreme.

Šibaši Tai Či Ćigong Nivo II, kao i prvi set, sadrži osamnaest pokreta povezanih u celinu koji je fokusiran prvenstveno na otvaranje meridijana i energetskih kanala donjeg dela tela. Koristeći abdominalno disanje gde se kapacitet pluća koristi u punoj meri, redovnim vežbanjem poboljšava se sposobnost balansiranja i unutrašnje ravnoteže.

Pre početka vežbanja Tai Či Čuan formi ili Ćigong vežbi, dajte sebi par trenutaka mirovanja u osnovnom Wuji (Vuđi) stavu. Stanite u stav gde su vam stopala u širini ramena. Opustite ramena i pustite ruke da slobodno padaju. Dlanove okrenite ka butinama. Blago uvucite bradu i opustite kolena koja su malo savijena. Opustite celo telo i ispraznite um.

Dobrodošli u školu Mali tigar!