Pokretima do samoisceljenja

Pokretima do samoisceljenja

Tai Či Čuanu, školi Mali tigar i instruktorki Tatjani Perković posvećena je tema broja  dodatka o zdravlju, najtiražnijih dnevnih novina u zemlji, Kurira, u nedelju, 2. avgusta 2015. godine. Dr Kurir je poklon dodatak koji izlazi svake nedelje i obrađuje aktuelne teme vezane za zdravlje i zdrav život.

...”Tai či se obraća onom delu u nama koji je sposoban za regeneraciju odnosno samoobnavljanje. Baš kao kad se posečemo i rana zaceli, ljudi u sebi imaju sposobnost da svaki organ iscele i povrate ga u sklad”…

kurir

…”Ukoliko smo previše zaokupljeni mislima o značenju, principima i suštini Tai Či Čuana, energija stoji, zarobljena našim mislima, i mi joj ne dozvoljavamo da plovi telom, neguje ga i obnavlja”…

…”Tatjana Perković, instruktorka Tai Či Čuana, istakla je da taj način vežbanja u jednakoj meri upošljava um i telo, a jedan od glavnh rezultata je potpuno oslobađanje od stresa. Pažnja je usmerena na telo kroz precizne instrukcije, pa se moždana kora aktivira ravnomerno i balansirano. Na taj način se korteks relaksira, prestaje da bude opterećen suvišnim lošim utiscima i uticajima. Uz Tai Či Čuan za kratko vreme se znatno mogu umanjiti štetni uticaji i steći sposobnost da se čovek izbori sa stresom. Često se dešava da oni koji počnu sa vežbanjem vrlo brzo osete blagotvoran uticaj treninga – istakla je Perkovićeva”

…”Kroz koncentraciju i pravilno postavljeno telo u pozicijama, otvaramo puteve kojima naša energija regeneriše telo”

Navodi su deo sadržaja koji je kroz razgovor sa Tatjanom Perković uobličila Tamara Marić, urednica rubrike Planeta i nedeljnog dodatka o zdravlju Dr Kurir.