Trening seminar u maju

Trening seminar u maju

Otvoren je upis za jednomesečni trening-seminar u školi Mali tigar! Polaznici će imati prilike da se upoznaju sa Ćigong vežbama pet elemenata, Šibaši Tai Či Ćigong vežbama početnog nivoa kao i sa Formom 103 pokreta tradicionalnog porodičnog Jang stila. Za sve informacije možete se javiti na 069 244 3668 ili nam se obratiti putem forme “pišite nam”(desna strana na sajtu).

Ćigong V elemenata spada u deo Neigong treninga, vežbanja unutrašnje veštine. Kroz pet pozicija otvara se pet ključnih meridijana. Redosled ćigong vežbi prati krug pet elemenata koji su sastavni deo tradicionalne kineske medicine – zemlja, metal, voda, drvo i vatra. Po tradiciji, samo poštovanjem i praćenjem ispravnog redosleda dolazi do punog efekta vežbi. Otvaraju se tokovi energije u telu (meridijani), otklanjaju se blokade, telo se regeneriše i jača. Ćigong V elemenata sadrži veliki broj pozicija za pojedine meridijane a u školi Mali tigar tokom maja meseca polaznici će imati priliku da se upoznaju sa osovnih pet vežbi.

 

Šibaši Tai Či Ćigong je sistem vežbi zasnovan na najlepšim pokretima Tai Či Čuan forme. Svaka pozicija Tai Či Čuan forme je Ćigong vežba sama za sebe. Veliki majstori usavršavaju pokrete forme posvećujući se pojedinim pozicijama, marljivo vežbajući pozicje kao zasebne Ćigong vežbe. Šibaši sistem je koncipiran na način koji ravnomerno i postpuno opušta, jača i pospešuje otvaranje energetskih tokova tela. Kroz četiri seta Šibaši Ćigonga fokus vežbi se menja, prelazeći sa gornjeg dela tela preko donjeg abdomena i nogu do energetskog otvaranja celog tela. U maju mesecu posvetićemo se savladavanju i usavršavanju I seta Šibaši Ćigong vežbi.

Forma 103 pokreta tradicionalnog porodičog Jang stila spada u manje poznate forme Tai Či Čuana. Međutim, redosled pozicija i tok same forme veoma skladno i postupno razgibava telo, uvežbava um, otvara zglobove i donosi snagu tako da je Forma 103 veoma pogodna za rekreativan vid vežbanja Tai Či Čuana.

Dobrodošli u školu Mali tigar!