Treninzi u novoj godini

Treninzi u novoj godini

Nakon novogodišnjih i božićnih praznika, škola Mali tigar nastavlja sa radom 9. januara, u redovnim terminima.

Više informacija o terminima treninga možete videti na stranici “kontakt”, kroz formu “pišite nam” ili pozivom na broj 069 244 3668.

Tokom januara meseca treninzi će biti posvećeni podučavanju i usavršavanju pokreta Šibaši Tai Či Ćigong vežbi.  http://taichiserbia.com/tai-chi-qigong-shibashi/

Šibaši Ćigong je najpopularnija forma Ćigonga u svetu a u nekim zemljama jugoistočne Azije ovaj sistem vežbi je uzdignut na nivo preporučenog vida rekreacije od strane ministarstva zdravlja. Šibaši vežbe su grupisane u setove od po osamnaest vežbi što im i ime kaže (šibaši na kineskom znači osamnaest). U školi Mali tigar se intenzivno podučava prvi i drugi set vežbi sa instruktorkom Tatjanom Vukmirović koja poseduje međunarodno priznatu licencu za Šibaši Tai Či Ćigong.

Pored Šibaši Ćigonga na treninzima će se vežbati i Šest pozicija taoističkog Ćikunga za otvaranje energetskih puteva. Nakon prazničnih dana dobro je posvetiti pažnju svom telu vežbajući i šest Ćikung pozicija zbog toga što one upadljivo pokreću energiju koja reguliše metabolizam, krvni pritisak i hronični umor.

Deo treninga će, kao i uvek, biti posvećen vežbanju Tai Či Čuan forme. Tai Či Čuan forma spada u neagresivne borilačke veštine. Međutim, zbog kompleksnosti i sveobuhvatnosti angažovanja uma i tela prilikom izvođenja forme, ova borilačka veština predstavlja i najviši oblik Ćigong vežbe.

Dobrodošli u školu Mali tigar!